Close

Leeskring

Na de periode met corona hebben we dit najaar, als leeskring weer de draad opgepakt.

Op 14 november bespraken we het boek ‘Het jaar van de uil’ van Pascale Bruinen. In het verleden was zij officier van justitie en schreef columns voor het Algemeen Dagblad.

Na het overlijden van haar vader belandde zij in een depressie. Onder anderen het bijzondere verblijf van een uil in haar tuin hielp haar om door dat dal heen te komen.

Eén van ons schreef een korte review over het boek:

Het jaar van de uil is een persoonlijk boek over het leven van Pascale Bruinen. Het leest prettig en laat de lezer meevoelen met Pascale. Na het verlies van haar vader ondergaat Pascale een grote transformatie en gaat meer vanuit haar hart leven in plaats van uit haar hoofd. Zij ervaart vanaf dat moment diverse wonderbaarlijke gebeurtenissen in haar leven. Bepaalde mensen in haar omgeving blijven wel wat ‘sceptisch’. Dit houdt het geheel in evenwicht. Een mooi en aangrijpend boek over een persoonlijke, spirituele zoektocht.

Over het boek hadden we een mooi en op momenten ook persoonlijk gesprek. In het vervolg daarop vertelde ondergetekende iets over het onderzoek, dat hij doet naar gebed en genezing.

In maart willen we het boek ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik bespreken. De thematiek is dan heel anders, maar zeker ook boeiend.

Namens de leeskring,
Dick Kruijthoff