Close

Jeugdkamp

Clubkamp 2017 Wie is de mol?

Zowel de leiding als de kinderen hebben er lang naar uitgekeken en toen was het ineens zo ver…..kamp 2017! Van tevoren had iedereen een kampboekje thuis gehad waarin alles uitgelegd werd rondom het clubkamp. En waarin foto’s stonden van de leiding. Dat laatste had een bedoeling.

Het thema van dit jaar was “Vertrouwen” en centraal stond het spel “Wie is de mol”

De foto’s van de leiding hingen in het clubgebouw en al snel werd druk bedacht wie nu de mol zou kunnen zijn. Was de hele leiding wel te vertrouwen? Er gebeurden namelijk vreemde dingen het hele weekend. Slaapzakken waren verdwenen, spullen en kamers werden verwisseld. De eerste ochtend wilden een aantal kinderen suiker in hun thee en dat bleek koffiemelk te zijn. Ook deze potten waren verwisseld!

Super spannend allemaal! Achteraf bleek dit verwisseld te zijn door onze kleine mol Johan Junior.
De kinderen zijn allemaal heel erg laat naar bed gegaan en als ze dan op bed lagen leek het ineens alsof ze geen slaap meer hadden. Het werd dus een dolle boel tot in de vroege uurtjes op alle slaapkamers.

Zaterdagochtend moesten we allemaal mee doen aan de ochtendgym. Al zuchtend en steunend dat wel, want de nacht was te kort geweest. Hetty was super vroeg van huis vertrokken om met ons mee te gymen! Dat was echt gezellig! Het hele weekend zijn we buiten geweest, want het was prachtig weer! Er werden veel spellen gedaan met water en tijdens de spellen werden de mogelijke mollen in de gaten gehouden. Maar niet goed genoeg…
Na een leuke bonte avond met heel veel optredens, gingen er veel kinderen slapen. Het was best vermoeiend geweest.

Zondagochtend na de dienst hoorden we eindelijk wie de mol was. Met een PowerPoint presentatie werden alle mollen hints onthuld. Eindelijk, na een weekend vol spanning en molacties bleek dat John de mol was! We hadden er geen van allen echt op gerekend, want er waren maar weinig kinderen en leiding die dit goed hadden. John wat ben je een fantastische mol geweest!
Het clubkamp werd afgesloten met een bezoek aan het strand.

En toen… toen was het ineens voorbij. Moe, maar met de herinnering aan een fantastisch kamp, gingen we allemaal weer naar huis. Wat hebben we genoten!
Op naar volgend jaar!

Hartelijke groet van alle kinderen en de leiding.